ADD ANYTHING HERE OR JUST REMOVE IT…

Blog

Blue Lotus

Blue Lotus

De blauwe lotus (Nymphaea caerulea) is een blauwe waterlelie. De blauwe lotusbloem staat ook wel bekend als de Egyptische lotus. Deze plant groeit aan de randen van meren en rivieren. Deze waterplant komt zowel in het Nijl-gebied voor, als in Zuid-Afrika en China. De oude Egyptenaren beschouwden de waterlelie als een heilige plant. De blauwe en witte lotussen waren de meest belangrijke rituele planten van het oude Egypte. De bloemen werden gedragen in de haren van de levenden en de doden en ze waren een belangrijk element in Egyptische kunst.

✅ Voor 13:00 besteld, vandaag verzonden
✅ Gratis verzending vanaf € 20,- besteding!
✅Veel verschillen Blue Lotusproducten

Nefertem, de god van de blauwe waterlelie, bracht de bloem als offer aan de zonnegod Ra om de pijn van diens oude lichaam te verzachten. De prettige geur van de plant werd zeer gewaardeerd, maar ook de genezende eigenschappen waren bijzonder. Er zijn veel afbeeldingen waarop vrouwen de bloem vasthouden en de geur van de blauwe waterlelie opsnuiven. Vandaag de dag gelooft men dat de plant ook als recreatieve drug werd gebruikt door het in wijn te drenken (= laten doortrekken met een vloeistof).

Effecten

De Blauw Lotus is een lekker ontspannend middel. De effecten zijn subtiel en gebalanceerd. De Blauwe Lotus heeft ook een verdovende werking, daardoor nemen stress en angstgevoelens aanzienlijk af! Stress heeft effect op de maag. Blauwe Lotus kalmeert deze gevoelens, waardoor maag-/darmkwalen afnemen.

De bladeren van de Blauwe Lotus verlagen ook de bloedsuikerspiegel. Mensen die regelmatig de rauwe blaadjes eten of er thee of zelfs een tinctuur van maken, verlagen op een natuurlijke manier de suikerspiegel in het bloed. Blauwe lotus vermindert ook het cholesterolgehalte. Dit betekent verder niet dat Blauwe Lotus helpt als je overgewicht hebt. Het houdt alleen in dat als je al iets doet om je cholesterol te verlagen, je deze plant ook zou kunnen proberen.

Blauwe Lotus bevat ook nog eens vitamine B, wat zorgt voor een betere gemoedstoestand en een algemeen welbevinden van lichaam en geest. Daarnaast stimuleert de L-caroteen vitamine je metabolisme, wat je lichaam helpt bij het verwerken van voedsel. Dankzij de positieve effecten op het immuunsysteem, helpt het ook infecties en huiduitslag te verlichten.

Gebruik

Van de Blauwe Lotus kun je thee zetten. Doe dan ongeveer 5 gram in heet water. Voor de traditionele Egyptische drank, laat je de plant enkele uren weken in wijn. Gebruik ongeveer 5 gram per fles. Gebruik niet te veel : Blauwe lotus maakt de wijn bitter en moeilijk drinkbaar.

Blue lotus uitproberen? Profiteer dan van onze leuke prijzen!


Wil jij een heerlijke cocktail maken van Blue Lotus? Dat kan! In het geweldige boek “High Cocktails” van High Cuisine wordt op bladzijde 78 een recept gedeeld voor de High Chai cocktail met als ingredient Blue Lotus. Ook wordt op bladzijde 100 een recept gedeeld voor de heerlijke Blue Da Ba Dee Tea cocktail met als ingrediënten Blue Lotus, maar ook truffels!

Wil je meer te weten komen over dit bijzondere kruid? Kijk dan deze video op YouTube :

Lees veder

rape wordt op de handpalm gelegd

Wat is Rapé?

Rapé spreek je uit als ha-pay. Het is een snuff die wordt gebruikt door Braziliaanse inheemse stammen. Het hoofdbestanddeel van

Read More »

Gratis verzending vanaf besteding van €20,- in Nederland en €30,- in België

Sign in

No account yet?

Start typing to see products you are looking for.