ADD ANYTHING HERE OR JUST REMOVE IT…

Blog

Calea Zacatechichi

Calea Zacatechichi is een Mexicaans kruid die voornamelijk wordt geassocieerd met levendige en heldere, lucide dromen. Het wordt ook wel droomkruid genoemd.

Calea Zacatechichi is onderdeel van de Asteraceae familie. Deze is verwant aan de zonnebloemen en margrieten. Deze familie telt over de 23.000 soorten, welke is onderverdeeld in 12 subfamilies. Calea Zacatechichi valt in de subfamilie die bekend staat als Heliantheae. De meerderheid van de planten in deze familie hebben uitgesproken bloemen, met een centrale capitula omringd door een ring van bloemblaadjes.

Calea Zacatechichi is een van de planten die breekt met deze trend; het is een gemiddeld hoge struik die meer trompet-achtige, gele bloemen produceert. In het wild wordt ze gevonden in Mexico en Centraal-Amerika. Calea Zacatechichi kan 1,5 meter hoog worden en kan zich verspreiden via zaad en stekjes, hoewel de zaden erom bekend staan dat ze lastig te kweken zijn. De bladeren van deze plant worden gebruikt om het dromend effect op te wekken, maar de rest van de plant zou ook gebruikt kunnen worden hiervoor.

Wanneer je dit droomkruid gebruikt, zal het de geest van je slapende toestand openen. Het heeft echter weinig merkbare effecten als je wakker bent, alhoewel het mogelijk kleuren helder maakt en geluiden meer uitgesproken. Calea Zacatechichi heeft het meeste effect wanneer je in een diepe slaap bent. Sommige mensen hebben aangegeven dat zij zijn meegenomen naar bizarre buitenaardse werelden of een maatschappij van de toekomst. Calea Zacatechichi opent de verborgen creativiteit van je onderbewustzijn en hiermee vergroot je je kansen op een zeer heldere droom.

Calea Zacatechichi wekt niet direct een heldere droom op. Het is een droom stimulans die je dromen veel interessanter, onvergetelijker en levendiger maakt. Calea Zacatechichi stelt je ook in staat om langdurig deel te nemen aan dromen; in daadwerkelijke tijd is dat misschien slechts 30-60 minuten, maar het voelt als uren, misschien wel dagen in de droomwereld. Ook mensen die heldere dromen hebben zonder hulp, waarderen Calea Zacatechichi vanwege haar vermogen om de ervaring te verbeteren.

Gebruik

Je kunt Calea Zacatechichi roken door een beetje van het kruid in een vloeitje te doen. Draai er vervolgens een joint van. De rook is scherp en smaakt niet lekker.

Je kunt er ook eventueel thee van zetten. De meeste gebruikers doen dit. Het probleem is echter dat deze thee extreem bitter is. Calea wordt niet voor niets bitterkruid genoemd. Door wat suiker of honing bij de thee te doen kun je de smaak een beetje maskeren, maar echt lekker zal het niet worden.

Dosering

3 tot 25 gram gedroogde bladeren kunnen worden vermalen en als thee worden gedronken. Als je een extract hebt van het droomkruid kun je deze het beste in capsules doen. Neem eens een kijkje bij onze droomkruiden of gedroogde bladeren

Wil je nog meer te weten komen over Calea Zacatechichi? Check deze video op YouTube!

Lees veder

Blue Lotus

Blue Lotus

De blauwe lotus (Nymphaea caerulea) is een blauwe waterlelie. De blauwe lotusbloem staat ook wel bekend als de Egyptische lotus. Deze plant groeit

Read More »

Gratis verzending vanaf besteding van €20,- in Nederland en €30,- in België

Sign in

No account yet?

Start typing to see products you are looking for.