ADD ANYTHING HERE OR JUST REMOVE IT…

Blog

Hoe groei je een wietplant?

De Basis van Wiet Kweken voor Beginners

Het begrijpen van de basisprincipes van wietkweken is essentieel voor beginners. Door de juiste zaden te kiezen, je kweekruimte goed in te richten, de optimale omstandigheden te creëren, je planten op de juiste manier water te geven en te voeden, ze te snoeien en te trainen, en je toppen veilig uit te harden en te bewaren, kun je een succesvolle kweekervaring hebben. Vergeet niet geduldig te zijn en te genieten van het proces, want het kweken van je eigen wiet kan zeer bevredigend zijn!

De juiste cannabiszaden kiezen

Het begint allemaal met het kiezen van de juiste cannabiszaden. Er zijn verschillende soorten zaden beschikbaar, zoals indica, sativa en hybride. Indica-variëteiten hebben vaak een ontspannend effect, terwijl sativa-variëteiten meer stimulerend kunnen zijn. Hybride zaden combineren eigenschappen van beide. Het is belangrijk om te kiezen op basis van je voorkeuren en het beoogde effect. Ook is er een keuze tussen autoflowers en feminised seeds, bij autoflowers hoef je zelf niet de lichtcirculatie te regelen, wel zo makkelijk als je net begint met kweken.

Je binnen- of buitenkweekruimte inrichten

Als beginnende kweker moet je beslissen of je binnen of buiten wilt kweken. Binnenkweken geeft je meer controle over de omgevingsfactoren, zoals licht en temperatuur, maar vereist extra apparatuur zoals lampen en ventilatie. Buitenkweken is vaak natuurlijker, maar afhankelijk van je locatie moet je rekening houden met het klimaat en de mogelijke aanwezigheid van ongedierte.

Zorgen voor optimale licht-, temperatuur- en vochtigheidsomstandigheden voor plantengroei

Licht is essentieel voor de groei van je cannabisplanten. Als je binnen kweekt, heb je speciale kweeklampen nodig, zoals LED- of HPS-lampen, om voldoende licht te bieden. Zorg ervoor dat de lampen op de juiste afstand van je planten hangen om verbranding te voorkomen.

Wat betreft temperatuur en vochtigheid, is het belangrijk om een comfortabele omgeving voor je planten te creëren. Een temperatuur van rond de 25 graden Celsius overdag en 18 graden Celsius ‘s nachts is ideaal. De vochtigheidsgraad moet tussen de 40% en 60% liggen tijdens de groeifase en iets lager tijdens de bloeifase om schimmelproblemen te voorkomen.

Je planten op de juiste manier water geven en voeden

Het water geven van je planten is een belangrijk onderdeel van het kweekproces. Begin met het water geven van je planten als de bovenste centimeters van de grond droog aanvoelen. Gebruik water op kamertemperatuur en vermijd overbewatering, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Let ook op de pH-waarde van het water en zorg ervoor dat deze tussen 6 en 7 ligt.

Naast water hebben je planten voedingsstoffen nodig om gezond te groeien. Je kunt speciale meststoffen voor cannabis gebruiken die de juiste verhouding van voedingsstoffen bevatten, zoals stikstof, fosfor en kalium. Volg de instructies op de verpakking en begin met een lage concentratie om plantenverbranding te voorkomen.

Je cannabisplant snoeien, trainen en oogsten

Snoeien en trainen van je cannabisplanten kan helpen bij een gezonde groei en maximale opbrengst. Verwijder dode bladeren en takken om schimmelproblemen te voorkomen. Ook kun je de toppen van je plant snoeien om de groei van zijtakken te stimuleren.

Trainingstechnieken zoals Low Stress Training (LST) en Screen of Green (SCROG) kunnen worden toegepast om de planten in een gewenste vorm te krijgen en het licht beter te verdelen.

Wanneer je planten klaar zijn om te oogsten, let dan op de kleur van de trichomen (harsachtige structuren) op de toppen. Als ze melkachtig wit zijn en een klein percentage amberkleurige trichomen hebben, is het tijd om te oogsten.

Je toppen veilig uitharden en bewaren

Na het oogsten is het belangrijk om je toppen veilig te laten uitharden. Hang de takken met toppen ondersteboven in een koele, donkere ruimte met een goede luchtcirculatie. Laat ze hier enkele dagen tot enkele weken drogen, afhankelijk van de vochtigheid en de gewenste consistentie van de toppen.

Bewaar de gedroogde toppen vervolgens in glazen potten, weg van licht en vocht, om de smaak en potentie te behouden. Open de potten regelmatig om te luchten en controleer op eventuele tekenen van schimmel.

Conclusie

Het kweken van wiet kan een leuke ervaring zijn als je het op de juiste manier doet. Met de juiste meststoffen, snoei- en trainingstechnieken en de juiste oogstmethoden kun je de maximale opbrengst uit je planten halen. Na de oogst is het belangrijk om je buds te bewaren in luchtdichte potten, uit de buurt van licht, voor een optimale smaak en potentie. Als je deze tips opvolgt, zul je als beginner de beste resultaten behalen met het kweken van cannabis!

Lees veder

Calea Zacatechichi

Calea Zacatechichi is een Mexicaans kruid die voornamelijk wordt geassocieerd met levendige en heldere, lucide dromen. Het wordt ook wel droomkruid

Read More »

Gratis verzending vanaf besteding van €20,- in Nederland en €30,- in België

Sign in

No account yet?

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Start typing to see products you are looking for.