ADD ANYTHING HERE OR JUST REMOVE IT…

Blog

Hoe kan ik een ”bad trip” voorkomen of verhelpen?

Een bad trip kan een van de meest beangstigende ervaringen zijn die iemand kan hebben tijdens het gebruik van psychedelica. Hoewel psychedelica potentieel zeer waardevolle hulpmiddelen kunnen zijn voor persoonlijke groei en therapie, is het belangrijk om te weten hoe je een bad trip kunt voorkomen en hoe je erop kunt reageren als het toch gebeurt.

Hieronder staan enkele tips die kunnen helpen om een bad trip te voorkomen en te verhelpen:

Weet wat je gebruikt

Een van de belangrijkste manieren om een bad trip te voorkomen is om te weten wat je gebruikt en welke dosis je neemt. Onderzoek het middel voordat je het gebruikt en wees je bewust van de mogelijke effecten en bijwerkingen. Begin altijd met een lage dosis en bouw geleidelijk op als je meer ervaring hebt.

Zorg voor een veilige en vertrouwde omgeving

Zorg ervoor dat je je in een veilige en vertrouwde omgeving bevindt wanneer je psychedelica gebruikt. Dit kan betekenen dat je thuis bent of op een andere plek waar je je op je gemak voelt. Vermijd drukke en overweldigende omgevingen zoals clubs of festivals.

Heb een tripsitter

Een tripsitter is iemand die nuchter blijft en je kan helpen tijdens de ervaring. Deze persoon kan je geruststellen en begeleiden als je een bad trip hebt. Zorg ervoor dat je iemand kiest die je vertrouwt en die ervaring heeft met het gebruik van psychedelica.

Blijf gehydrateerd en eet goed

Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven en goed te eten voordat je psychedelica gebruikt. Dit kan helpen om je lichaam en geest in een gezonde staat te houden en kan helpen om een bad trip te voorkomen. Let wel op dat bij bijvoorbeeld truffels het verstandig is om minimaal drie uur van te voren niks te eten. Dit beperkt de kans op misselijkheid.

Wees niet bang om hulp te vragen

Als je merkt dat je een bad trip hebt, wees dan niet bang om hulp te vragen. Praat met je tripsitter of bel een vriend of familielid die je kan helpen. Zoek professionele hulp als je dat nodig hebt.

Focus op je ademhaling en ontspanning

Als je merkt dat je angstig of overweldigd raakt, probeer dan te focussen op je ademhaling en ontspanningstechnieken. Dit kan helpen om je te kalmeren en de angst te verminderen. Ook zal dit je hartslag omlaag brengen en je een gekalmeerder gevoel geven.

Verander de omgeving

Als je een bad trip hebt, kan het helpen om de omgeving te veranderen. Ga naar buiten of verplaats je naar een andere kamer. Soms kan een verandering van omgeving de angst verminderen en je helpen om je beter te voelen.

Luister naar rustgevende muziek

Muziek kan een krachtig hulpmiddel zijn tijdens het gebruik van psychedelica. Luister naar rustgevende en kalmerende muziek als je een bad trip hebt. Dit kan helpen om je geest te kalmeren en je te helpen ontspannen.

Heb een trip stopper bij de hand

De Trip Stopper minimaliseert de bad trip-effecten. De valeriaan helt je te ontspannen, wat de effecten zal verminderen en de dextrose helpt om de psilocybine-effecten te neutraliseren. DE valeriaan is een kruidachtige plant uit de kamperfoeliefamilie. Van dit kruid wordt je ontspannen, relaxt en heeft een positieve werking op het zenuwstelsel. Het werkt tussen 20 tot 30 minuten en daarna voel je dat de trip langzaam aan minder wordt. Let wel op dat dit niet er voor zorgt dat je helemaal geen effecten meer voelt van de psychidelica, het kan de effecten wat verminderen.

Alles komt goed

In conclusie, een bad trip kan een angstaanjagende ervaring zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat het voorbij gaat. Het is mogelijk om te voorkomen dat het gebeurt door voorzichtig te zijn met het gebruik van psychedelica en door ervoor te zorgen dat je in een veilige omgeving bent. Als het toch gebeurt, zijn er manieren om erop te reageren en het te verhelpen.

Het is belangrijk om jezelf goed te informeren over de effecten en risico’s van psychedelica voordat je ze gebruikt. Dit kan helpen om een beter begrip te krijgen van wat er kan gebeuren tijdens een trip en kan je helpen om te weten wat je kunt verwachten. Een goede manier om jezelf te informeren is door te praten met anderen die ervaring hebben met het gebruik van psychedelica of door je te laten informeren in een van onze winkels. Onthoud dat de kans op een bad trip heel erg te beperken is en dat het belangrijk is om vooral lekker te genieten van de ervaring. Laat alles op je af komen en probeer er niet tegen te vechten. Wij wensen je een hele mooie reis!

Lees veder

Gratis verzending vanaf besteding van €20,- in Nederland en €30,- in België

Sign in

No account yet?

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Start typing to see products you are looking for.