Toont alle 17 resultaten

Wat zijn magic truffles?

Magic truffels worden ook wel ‘Sclerotia’ genoemd. Net als paddo’s bevatten magic truffels de stoffen psilocybine en psilocine. Deze alkaloïden zijn de actieve stofjes die een psychedelische trip kunnen veroorzaken. 

Onder de grond waar de paddenstoelen groeien bevindt zich een enorm groot netwerk van mycelium. Dit is een schimmel met een witte, draderige structuur. Onder de juiste omstandigheden zal deze schimmel ervoor zorgen dat er paddenstoelen groeien. De paddenstoel is dus eigenlijk de vrucht van het mycelium. Wanneer de omstandigheden een tijd lang niet optimaal zijn, vormt het mycelium truffels onder de grond. Dit gebeurd wanneer het bijvoorbeeld een lange tijd niet heeft geregend of wanneer er weinig voedingsstoffen beschikbaar zijn. De truffels worden dan gevormd als een soort ondergrondse voorraadkamer van extra voedingsstoffen. Hierdoor kan de schimmel het makkelijk een langere tijd volhouden als de omstandigheden niet optimaal zijn om te kunnen groeien.

Enkele soorten paddenstoelen in deze schimmel produceren magic truffels. 

Bekende soorten magic truffels zijn;

Mexicana

Tampanensis

Pajaritos

Atlantis

Utopia

Hollandia

Galindoii

Holy Moly

Lees voor meer informatie onze blog over de magic truffels die wij aanbieden! Klik hier.

Hoe consumeer je magic truffles?

Er zijn verschillende manieren waarop je magic truffels kan consumeren. De makkelijkste en meest efficiënte manier om magic truffels te gebruiken is ze zo direct uit het bakje op te eten. Als je ze gaat eten, zorg dan dat je de truffels goed fijn kauwt voor een betere opname van de werkzame stof (psilocybine). Neem ze bij voorkeur op een lege maag.

Van truffels kun je ook thee zetten. Overgiet de (in kleine stukjes gesneden) truffels met heet water en laat dit 20 minuten trekken. Let op: door kokend water gaat een deel van de werkzame stoffen verloren. Laat het water dus een paar minuten afkoelen voordat je het over de truffels giet.

Nog een andere manier is Lemon Tek. Lemon Tek is een techniek waarbij het gebruik van citroenen vereist is. Het concept van Lemon Tek houdt in dat je een dosis magic truffels in citroen- of in sommige gevallen limoensap laat zitten voordat je ze consumeert. Er wordt gezegd dat Lemon Tek de beste manier is om magic truffels te consumeren. 

Lees voor meer informatie onze blog over Lemon Tek! Klik hier.

Wat is de werking van magic truffles?

Net als psychoactieve paddenstoelen (vaak paddo’s genoemd) bevatten magic truffels de hallucinogene stof psilocybine. Psilocybine is een zogenoemde tryptamine, die uiteenlopende effecten kan hebben; van kleine hallucinaties tot diepe, spirituele ervaringen.

Magic truffels beïnvloeden de waarneming, dat kan zijn in geluiden, beelden of gevoelssensaties. Echte hallucinaties (het zien of horen van dingen die er niet zijn) komen vaak alleen bij zeer hoge doseringen voor. Bij normale doseringen lijken kleuren vaak intenser, gaan objecten golven of pulseren en kunnen objecten groter of juist kleiner lijken. Ook het gevoel van tijd wordt beïnvloedt, minuten kunnen uren lijken en in het extreemste geval lijkt de tijd zelfs tot stilstand te zijn gekomen. Bij hoge doseringen kan het gevoel een individu te zijn kan vervagen; iemand kan zich één gaan voelen met anderen en de wereld om zich heen. Dit kan een zeer intense en mystieke ervaring zijn.

Hoe lang werken magic truffles?

Na ongeveer 20 tot 40 minuten worden de eerste effecten voelbaar. Ongeveer anderhalf uur na inname begint de piekfase van je trip, die zo’n 3 à 4 uur duurt. De werking van magic truffels houdt gemiddeld zo’n 6 uur aan. Het effect kan verschillen van persoon tot persoon, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren, zoals je lichamelijke gezondheid, geestelijke gesteldheid en de omgeving waarin je de truffels gebruikt.

Magic truffles kopen bij Indian Spirit

Wij van Indian Spirit bieden u graag de beste kwaliteit magic truffels aan. Ons doel is om u betaalbare producten van hoge kwaliteit te leveren. Voor een leuke prijs heeft u al een geweldig bakje magic truffels in de pocket! Enjoy the trip!