ADD ANYTHING HERE OR JUST REMOVE IT…

Blog

Velvet Bean, de Fluweelboon

De fluweelboon (Mucuna pruriens) is een snelgroeiende peuldragende tropische klimplant, waarvan de zaden gebruikt worden als afrodisiacum.

De klimplant kan zo’n 3 meter hoog worden. Zij heeft bladeren van ongeveer 45 cm lang, verdeeld in 3 eironde, toegespitste blaadjes. Uit de trossen wit of paarse vlinderbloemen groeien tot 9 cm lange en 2 cm brede grote platte boon-achtige peulen. De peulen bevatten 3 tot 6 zwarte, witte of (geel)bruine zaden van ongeveer 1 cm lang. Sommige peulen zijn bedekt met lange rood oranje-achtig irriterende haren. Naast de haren van de peulen zijn de wortel en met name de zaden bruikbaar. Andere peulen zijn weer bedekt met fluwelen donshaartjes, vandaar de naam fluweelboon.

In mucuna pruriens is de stof levodopa aangetroffen in wisselende hoeveelheden. Omdat dit middel in onze tijd de fundering is van de behandeling van de ziekte van Parkinson, wordt mucuna pruriens aangekondigd voor gebruik bij deze ziekte. Verder wordt mucuna pruriens gebruikt als testosteron booster.

Interesse in Velvet Bean poeder? Klik hier!

Interesse in de bonen? Klik dan hier!

Lees veder

Wat is Wormwood?

Wormwood, ook wel bekend als Alsem, is een bitter smakende, stengelachtige plant met grijsgroene blaadjes en gele bloemetjes. Het kruid

Read More »

Gratis verzending vanaf besteding van €20,- in Nederland en €30,- in België

Sign in

No account yet?

Start typing to see products you are looking for.