ADD ANYTHING HERE OR JUST REMOVE IT…

Blog

Peganum Harmala

Syrische wijnruit, Syrian Rue, de wetenschappelijke naam is Peganum Harmala. Al sinds de Oudheid is Syrian Rue een veelgebruikte plant. Rond 60 na Chr. werd het door Dioscorides beschreven in zijn ‘De materia medica’ . Volgens hem leidt ‘wilde wijnruit, gemengd met honing, wijn, kippengal, saffraan en venkelsap tot milde visioenen’.

Peganum Harmala hoort bij de Nitrariaceae plantenfamilie en kan ongeveer 1 meter hoog worden. In het wild wordt ze vaak niet hoger dan 0,3m. De plant heeft smalle bladeren en ze produceert veel, enkele, witte bloemen.

De zaden van Peganum Harmala zijn het meest interessant, omdat ze de alkaloïden harmine en harmaline bevatten. Deze alkaloïden zijn zeer psychoactief en worden soms gebruikt om andere planten meer kracht te geven. Harmala alkaloïden zijn op zichzelf ook psychoactief, is gemeld. Ze werken ook als omkeerbare MAO-remmers (RIMAs) en om die reden wordt Syrian Rue bijvoorbeeld gebruikt om orale DMT te activeren.

Omdat Syrian Rue een MAOI is, wordt het vaak gebruikt om andere psychedelische planten kracht te geven, waardoor deze worden verbeterd en de high wordt verlengd. Als je bijvoorbeeld Syrian Rue inneemt met Paddo’s of DMT wordt de ervaring tot wel 4 uur verlengt.

Syrian Rue kan ook op zichzelf worden gebruikt, maar dit kan een onplezierig gevoel veroorzaken. Anekdotische verslagen beschrijven hoe pure harmala alkaloïden van de wijnruit psychedelische effecten kunnen opwekken. Van visuele beelden met gesloten ogen tot patronen en vervormingen met open ogen.

Gebruik

Er zijn een aantal manieren om Syrian Rue te gebruiken. Het makkelijkst is om gewoon op de zaden te kauwen. Je houdt ze ongeveer twee minuten in je mond. Zorg ervoor dat je er goed op kauwt en dat de zaden zo veel mogelijk met je speeksel in aanraking komen, voordat je deze doorslikt. De smaak ervan is erg bitter, dus de meeste mensen vinden het daarom fijner de zaden eerst te vermalen. Je kan het poeder doorslikken of het in een capsule doen.

Interesse in Syrian Rue? Klik hier!

Wil jij een heerlijke cocktail maken van Syrian Rue? Dat kan! In het geweldige boek “High Cocktails” van High Cuisine wordt op bladzijde 62 een recept gedeeld voor de Flying Carpet cocktail met als ingredient Syrian Rue.

De basis voor deze cocktail is Syrische wijnruit, het actieve ingrediënt dat oorspronkelijk bekend stond als telepathine, dat langzaam uit de zaden vrijkomt in water en oplicht onder UV-licht, waardoor een betoverende cascade ontstaat die op zichzelf al psychedelisch is. Arabische tapijtmakers gebruikten de zaden van wijnruit als rode verfstof en werden high van het contact. Ze hadden het gevoel dat ze vlogen.

Interesse in het boek High Cocktails? Klik dan hier!

Lees veder

Kalmoes

De calamusplant bevat psychoactieve bestanddelen die kunnen worden gebruikt als nicotine vervanger. Wanneer de plant gekauwd wordt, dan laat het

Read More »

Yerba Maté

Wat is Yerba Maté? Yerba Maté is een thee-achtige drank die vooral in Zuid-Amerika gedronken wordt. De drank is typisch voor het

Read More »

Gratis verzending vanaf besteding van €20,- in Nederland en €30,- in België

Sign in

No account yet?

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Start typing to see products you are looking for.