Resultaat 1–20 van de 49 resultaten wordt getoond

Wat is rapé?

Rapé is een heilig kruid uit het Amazonegebied en wordt door inheemse stammen gebruikt voor ceremoniële rituelen en om de genezende werking ervan. 

Rapé spreek je uit als ha-pay. Het is een snuff die wordt gebruikt door Braziliaanse inheemse stammen. Het hoofdbestanddeel van rapé is altijd fijngemalen tabaksblad, Nicotiana Rustica. Dit tabaksblad bevat een enorm hoog nicotinegehalte. Dit nicotinegehalte is maar liefst 20 keer sterker dan Nicotiana Tabacum. Voor het inhalen van rapé kan je het beste een kuripe gebruiken.

Rapé kan zowel een stimulerend als een psychoactief effect hebben. Dit hangt volledig af van welke planten er gebruikt worden om de rapé blend te maken. Rapé wordt vaak met sjamanistische rituelen gebruikt, en dan kan het een diepzinnige ervaring opwekken. 

Voor sjamanen is rapé heilig. Sjamanen gebruiken het voor hun gebeden om de krachten van de natuur op te roepen, met als doel genezing. Ook bidden zij tijdens hun rituelen om de zegening van het regenwoud te ontvangen. 

Lees voor meer informatie onze blog over rapé.

Wat zijn de effecten van rapé?

De effecten van rapé kunnen enorm verschillen. Dit ligt eraan welke ingrediënten voor de bereiding van de rapé gebruikt worden.

De rapé veroorzaakt een intens effect dat de geest openstelt. Je wordt hierdoor bevrijd van fysieke, emotionele en spirituele ziektes. De hoge concentratie nicotine in de rapé blends veroorzaakt een stimulerend effect en laat adrenaline en dopamine vrijkomen. Dit leidt tot een toegenomen bewustzijn. Rapé wordt ook gebruikt om je energievelden in balans te brengen en jezelf in verbinding te stellen met het universum.

Een rapé ceremonie wordt ook beschouwd als een methode om het lichaam te ontgiften en te zuiveren.

Hoe lang heeft rapé effect?

Het effect van rapé is als een soort intense klap op je geest, waarbij je ineens bevrijd kan voelen en negativiteit makkelijk los kunt laten. Hoe lang het effect aanhoudt, kan enorm verschillen per persoon. Bij de een houdt het effect ongeveer 5 a 10 minuten aan, en bij een ander kan dit een half uur tot een uur aanhouden. Hoe lang het effect aanhoudt is ook afhankelijk van de hoeveelheid rapé die je gebruikt. 

Rapé kopen bij Indian Spirit

Wij van Indian Spirit bieden u graag de beste kwaliteit rapé aan. Ons doel is om u betaalbare producten van hoge kwaliteit te leveren. Voor een leuke prijs heeft u al een bijzondere rapé blend in de pocket!