ADD ANYTHING HERE OR JUST REMOVE IT…

Blog

Wat is een grinder en welke verschillende soorten zijn er?

Wat is een grinder?

Een grinder (of cruncher) is een apparaat waarmee je wiet-toppen kunt vermalen. Dit apparaat vermaalt de grove toppen wiet tot kleine kruimeltjes waardoor je het kunt gebruiken voor in een joint. Grinders komen vaak voor in allerlei verschillende vormen en groottes. Je hebt ze in kleine en grote formaten, maar ook kan de grinder bestaan uit verschillende delen. Door al deze verschillende filters kan er Skuff ontstaan. Dit zijn de THC-kristallen die gezeefd en opgevangen worden. Door de verse kruiden met een grinder te vermalen bewaar je de best mogelijke smaak en kruidige kwaliteiten van deze smaakgevers.

Het apparaat (gemaakt van plastic of metaal of hout) bestaat uit 2 ronde delen die in elkaar passen om een gesloten rond compartiment te vormen. De bovenkant is meestal kleiner dan de onderkant en in dat deel van de grinder zitten aan beide kanten een soort pinnetjes. Deze pinnetjes wrijven net langs elkaar heen zodat ze elkaar niet raken wanneer de delen in tegenovergestelde richting van elkaar worden gedraaid. De pinnetjes trekken de toppen wiet uiteen, en na een paar keer ronddraaien zit er een laag met kruimels in de onderkant van de grinder.

Het is erg handig om een grinder te gebruiken wanneer je de wiet wilt kruimelen. Een grinder zorgt ervoor dat de wiet niet wordt samengeperst. Als je de wiet met de hand zou verkruimelen, bestaat er een grote kans dat je de wiet wel samenperst, en dit is natuurlijk niet de bedoeling! Ook kan je harde hasj-soorten in een grinder verkruimelen.

Kleine, simpele grinders beschikken niet over filters, waardoor deze grinder alleen de kruimels maakt om in de joint te rollen. Grotere grinders met meerdere delen beschikken vaak wel over verschillende filters. Een filter om bijvoorbeeld te grove gemalen wiet te scheiden van de nog te grote stukken wiet en meestal een ‘zeef’ waarmee Skuff kan worden gewonnen. De Skuff ontstaat wanneer je de vermalen wiet uit het eerste compartiment haalt.

Een grinder van hout, metaal of plastic

Hout:

Hout is eigenlijk wel het mooiste materiaal waarvan je grinder gemaakt kan zijn. Hout voelt erg prettig aan en heeft wat rustgevends. Waarschijnlijk is hout niet het meest geschikte materiaal, maar als het je gaat om hoe de grinder eruit ziet en hem niet te veel gebruikt is hout een goede keuze!

Metaal:

Metalen grinders gaan het langste mee. Ze zijn wel wat duurder, maar geven je het beste resultaat! Vaak beschikken deze grinders over meerdere delen met filters.

Aluminium:

Een grinder die van aluminium is gemaakt is zeer sterk. Hij weegt bijna niks en roest ook niet. Je kunt deze grinder intensief gebruiken, maar slijten zal hij niet.

Plastic:

Een grinder van plastic is vaak erg goedkoop, maar ze gaan ook veel minder lang mee. Deze grinders zullen na een tijdje gebruiken erg stroef worden. Als milieubewust mens is het kopen van een grinder van plastic natuurlijk niet zo’n goed idee. Het is natuurlijk wel begrijpelijk dat als je bijvoorbeeld naar een festival gaat, je een grinder van plastic mee neemt, mocht je deze kwijtraken.

Twee-, drie- of vierdelig?

Een grinder bestaat sowieso uit 2 delen. Deze delen zijn rond en passen in elkaar. Een grinder met 3 delen heeft een extra compartiment waar de gemalen wiet in wordt opgevangen. Er zijn ook grinders met 4 delen en deze zijn erg praktisch! In deze grinder kunnen namelijk zeer kleine THC-kristallen (de trichomen) worden opgevangen. Hiermee kun je, als er genoeg opgevangen is, een THC-joint van draaien. Ook zou je er hasj van kunnen maken.

Card Grinders

Dit zijn grinders in de vorm van een creditcard. Deze grinder geeft je uiteraard het voordeel dat je hem lekker makkelijk tussen je pasjes in je portemonnee kunt steken. Hier valt hij niet op en neemt verder geen plaats in beslag. Het gaat hierbij meer om de look, dan om wat hij kan.

Banana Bros. OTTO Grinder

Dit strak vormgegeven alles-in-één apparaat is in staat om te grinden en daarna automatisch 20-30 cones per lading te verpakken en gelijkmatig te vullen. De OTTO grindmachine zet cannabis in slechts enkele seconden om in een cone! Met behulp van de innovatieve SMART grind-technologie zorgt de Banana Bros ervoor dat de inhoud van de joint gelijkmatig en perfect wordt gemalen. Ook worden er 6 cones meegeleverd. De 6 premium cones zijn voorzien van 100% natuurlijke ruwe vezel en bredere lippen. Zo wordt het mogelijk om de inhoud tot aan de tip te vullen. Zo wordt een gelijkmatige verbranding met een superieure trekkracht gegarandeerd! De OTTO grinder maakt het rollen zo eenvoudig dat je er geen omkijken naar hebt.

Ook verkopen wij de reuze populaire HerbSavers! Meer weten over deze super handige grinders? Klik dan hier!

Interesse in grinders? Klik hier!

Lees veder

Gotu Kola

Gotu Kola, ook wel Aziatische Waternavel genoemd, is een plant die onder andere in de ayurveda wordt gebruikt. Ayurveda is zowel

Read More »

Gratis verzending vanaf besteding van €20,- in Nederland en €30,- in België

Sign in

No account yet?

Start typing to see products you are looking for.