ADD ANYTHING HERE OR JUST REMOVE IT…

Blog

Wat is Kanna?

De Geschiedenis van Kanna

Kanna (Sceletium tortuosum) is een vetplantje dat inheems is in Zuid-Afrika. De plant werd door jagers-verzamelaars gebruikt. De krijgers die terugkwamen van het slagveld gebruikten het om van hun angst en depressies af te komen. Gebruikers kauwden op de wortels van de plant en hielden deze in hun mond. Ze kregen een lach op hun gezicht, voelden zich gelukkig en lachten om de simpelste dingen. Wanneer ze de plant in een grotere hoeveelheid nuttigden, verloren ze hun bewustzijn. De planten van de Sceletium worden al al millennia lang gebruikt om dorst, honger en vermoeidheid tegen te gaan, als medicijn, en voor sociale en spirituele doeleinden.

Wat zijn de effecten van Kanna?

Kanna is enorm ontspannend en heeft een sociaal stimulerende werking. Als eerste werkt het licht stimulerend en na een uur wordt de werking juist ontspannend. Een aantal gebruikers melden dat zij een verhoogde gevoeligheid voor aanraking ervaren en ervaren een toename van het libido. Ook vermindert het je bezorgde gevoelens en zorgt het bij de meeste mensen voor een verbeterde stemming. Gebruikers voelen zich meer verbonden met de omgeving.

Bij gebruik op lange termijn ervaar je geen ontwenningsverschijnselen.  De plant is niet hallucinogeen, en er zijn geen ernstige neveneffecten.

Hoe gebruik je Kanna?

Kanna kun je het beste snuiven; het euforische effect is dan het snelste merkbaar. Andere methoden zorgen ervoor dat het proces wat langer duurt. Wanneer je kanna snuift, is 20 mg al genoeg om er iets van te merken. Bij de andere methoden heb je meer nodig om er wat van te voelen.

Interesse in Kanna? Klik hier!

Wil jij een heerlijke cocktail maken van Kanna? Dat kan! In het geweldige boek “High Cocktails” van High Cuisine wordt op bladzijde 48 een recept gedeeld voor de Limoncello cocktail met als ingredient Kanna. Ook wordt er op bladzijde 86 de heerlijke Cape Kanna beschreven, dit is een cocktail met ook Kanna als ingredient.

Lees veder

Kalmoes

De calamusplant bevat psychoactieve bestanddelen die kunnen worden gebruikt als nicotine vervanger. Wanneer de plant gekauwd wordt, dan laat het

Read More »

Gratis verzending vanaf besteding van €20,- in Nederland en €30,- in België

Sign in

No account yet?

Start typing to see products you are looking for.