ADD ANYTHING HERE OR JUST REMOVE IT…

Blog

Wat is Valeriaan?

De naam Valeriaan komt van het Latijnse woord Valere, wat “sterk en gezond zijn” betekent.

Valeriaan is een kruid met rustgevende en ontspannende eigenschappen. De effecten van Valeriaan zijn subtiel, maar zeer effectief. Valeriaan ontspant de geest, waardoor het een ideaal kruid is om de slaap mee op te wekken en ook vast te houden. Valeriaan wordt vaak gemixt met andere kruiden. Het is bijvoorbeeld niet ongewoon Valeriaan te combineren met Skullcap, omdat deze twee kruiden een geweldige synergie produceren om spanning te verlichten en de geest te laten ontspannen.

Valeriaan is een plant die voorkomt in Europa en Azië. De plant kan ongeveer tot 1,2 meter hoog worden en produceert zoet geurende, trompetvormige bloemen. De wortels kunnen zowel vers als gedroogd gebruikt worden. Wanneer je de wortels droogt, produceren ze een enorm sterke geur, die (helaas) doet denken aan zweetsokken.

Valeriaan wordt al sinds de Romeinse tijd gebruikt. Wetenschappelijk onderzoek heeft bevestigd dat Valeriaan spanning kan verminderen en slaperigheid kan opwekken.

Dosering & gebruik

Gebruik enkele eetlepels op een halve liter water en laat dit 5 minuten zachtjes koken in een afgedekte pan. Zo kunnen de heilzame dampen niet ontsnappen. Laat het vervolgens eventjes afkoelen en drink het op met wat honing.

Interesse in Valeriaan? Klik dan hier!

Lees veder

Wat is Ashwagandha?

Ashwagandha is een kleine struik die de naam Withania somnifera draagt. Het betekent in het Nederlands ‘winterkers’. Het woord “somnifera”

Read More »

Gratis verzending vanaf besteding van €20,- in Nederland en €30,- in België

Sign in

No account yet?

Start typing to see products you are looking for.