ADD ANYTHING HERE OR JUST REMOVE IT…

Blog

Wietzaden ontkiemen, hoe doe je dat?

Er zijn een aantal manieren om je wietzaden te ontkiemen. In deze blog ga ik 3 manieren om je wietzaden te ontkiemen uitleggen. Het zaadje heeft in ieder geval geen licht nodig om te kunnen ontkiemen. Wat hij wél nodig heeft is een vochtige omgeving.

3 manieren om je wietzaden te ontkiemen :

  • Wietzaden ontkiemen op een vochtige ondergrond
  • Wietzaden ontkiemen in water
  • Wietzaaden ontkiemen in aarde

Wietzaden ontkiemen op een vochtige ondergrond

Leg de wietzaden op een ondergrond die vocht vasthoudt. Bijvoorbeeld keukenpapier of toiletpapier op een schoteltje. Het is belangrijk dat je deze ondergrond goed vochtig maakt, maar let er wel op dat het niet té nat wordt. Bij kamertemperatuur verdampt het vocht dat in de ondergrond zit erg snel, zorg ervoor dat de ondergrond dus vochtig blijft gedurende de periode dat de wietzaden aan het ontkiemen zijn. Het vocht wat in de zaden trekt, zorgt ervoor dat het zaadje geactiveerd wordt en dus gaat ontkiemen. Je kunt de zaden eventueel nog afdekken met een stuk huishoudfolie, zodat het lekker gaat broeien in het schoteltje. Dit zorgt er ook weer voor dat de ondergrond goed vochtig blijft.

Ontkiemd wietzaadje

Wietzaden ontkiemen in water

Als je wietzaden gaat ontkiemen in water, is het belangrijk dat de temperatuur in de kamer minimaal 20 graden zijn. Is dit niet het geval, dan zullen de zaden niet/ niet optimaal ontkiemen. Vul een bekertje met water en leg daar je zaden in. Na 2 tot 4 dagen zouden de zaden open moeten springen, en kun je het worteltje zien. Als het worteltje zichtbaar is, kun je de ontkiemde zaden direct in de grond stoppen. Stop de zaden ongeveer 0,5 – 1 centimeter in de grond met het worteltje naar beneden. Het steeltje wat uit het wietzaadje komt direct na het ontkiemen is niet de plant, maar de wortel. Je kunt het beste het worteltje naar beneden gericht in de grond stoppen. Op deze manier zal je plant wat makkelijker zijn weg naar beneden vinden.

Wietzaden ontkiemen in aarde

Je kunt het wietzaadje eventueel ook gewoon direct al in een pot met aarde stoppen. Elke plant weet namelijk dat hij naar boven moet groeien. Wel blijkt het, dat de kans dat de wietzaden daadwerkelijk ontkiemen in de aarde wat kleiner is dan bij de andere manieren.

Opzoek naar wietzaden? Klik hier!

Lees veder

Peganum Harmala

Syrische wijnruit, Syrian Rue, de wetenschappelijke naam is Peganum Harmala. Al sinds de Oudheid is Syrian Rue een veelgebruikte plant. Rond

Read More »

Gratis verzending vanaf besteding van €20,- in Nederland en €30,- in België

Sign in

No account yet?

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Start typing to see products you are looking for.