Resultaat 1–20 van de 32 resultaten wordt getoond

Wat is kratom?

Kratom is de meer bekende naam voor de Mitragyna speciosa Korthals. Dit is een tropische plant die voorkomt in de regenwouden van Zuidoost-Azië, voornamelijk in de zuidelijke delen van Thailand, Maleisië en Borneo. Kratom wordt in Zuidoost-Azië gebruikt als traditioneel volksmedicijn tegen pijn en vermoeidheid.

De plant werd door voor het eerst ontdekt door de Nederlandse botanicus ‘Korthals’. De lokale bevolking kauwen, roken of voegen het toe aan hun eten en drinken. In het Westen worden de bladeren vaak verwerkt tot poeder en worden er capsules mee gevuld.

Alkaloïden zijn de werkzame stoffen in Kratom. Het bevat meer dan 40 verschillende alkaloïden. De werkzame stoffen komen voornamelijk voor in planten en hebben een effect op het menselijk zenuwstelsel. Elke alkaloïde heeft een bijzondere eigenschap, wat weer een unieke uitwerking op het menselijk lichaam heeft.

Wat zijn de effecten van kratom?

In lage doseringen is Kratom een oppeppend middel met een euforische uitwerking. In hogere dosissen werkt Kratom juist verdovend. In bepaalde gebieden van Thailand wordt Kratom door een groot deel van de bevolking gebruikt als oppepper.

Als je een Kratom-blad goed bekijkt, dan zie je dat de stengel en de nerf van het kratom-blad een specifieke kleur hebben. Deze kleur bepaalt mede het effect op lichaam en geest. Elke kleur heeft namelijk een ander soort effect. Over het algemeen worden de stengel en de bladnerf tijdens het maalproces verwijderd. 

Kratom met witte bladnerf

Als je op zoek bent naar een Kratom die zorgt voor stimulatie en stemmingsverbetering kun je het beste voor Witte Kratom kiezen. Witte Kratom is bijzonder stimulerend. Ook heeft Witte kratom een goede uitwerking voor verhoogde concentratie, alertheid, motivatie en uithoudingsvermogen!

Het is aanbevolen om Witte Kratom niet te laat op de dag in te nemen, omdat het dan kan zorgen voor een onrustige nacht. Witte Kratom kan ook gecombineerd worden met Rode Kratom om een ​​meer gebalanceerde energie-boost te krijgen.

Kratom met rode bladnerf

Rode Kratom is de meest verkochte Kratom op de markt. Rode Kratom is perfect voor beginners omdat het aangename kalmerende effecten geeft. Het geeft gemoedsrust en een gevoel van welzijn en optimisme. Daarnaast is rode Kratom geweldig voor mensen die moeite hebben om in slaap te komen. Rode Kratom ontspant het lichaam, verlicht pijn en ontspant de spieren.

Kratom met groene bladnerf

De effecten van Groene Kratom zitten tussen de rode en witte Kratom in. Het is een milde energiebooster die je enorm euforisch kan maken. Gebruikers geven aan dat het helpt om de alertheid en focus te vergroten en om in de ‘flow’ te komen. Groene Kratom maakt je spraakzamer, vriendelijker en vrolijker.

De groene Kratom-soorten zijn subtieler dan rode of witte Kratom. Ze kunnen erg nuttig zijn bij pijn en andere ongemakken. Een groot voordeel van groene Kratom is dat je geen last krijgt van slaperigheid, wat wel vaak aanwezig is bij andere pijnstillende supplementen.

Kratom met gele bladnerf

Gele Kratom is een meer zeldzame soort. Het heeft namelijk niets te maken met de kleur van de bladnerf. De gele kleur ontstaat door de manier van drogen.

Alle gele Kratom wordt gemaakt van witte of groene Kratom of een mengsel van beide. De gele Kratom soorten worden gecreëerd door verschillende droogmethoden toe te passen met de Kratom-bladeren. Zo worden de bladeren bijvoorbeeld veel langer dan normaal gedroogd. Of het drogen vindt plaats in de zon.

Gele Kratom kan krachtig zijn en kan stressvermindering en euforie geven. De effecten blijven doorgaans ook langer aanhouden dan bij gewone Kratom-soorten. Gele Kratom staat bekend om: stressvermindering, stemmingsverbetering, zelfvertrouwen, pijnstilling, mind-stimulation, energy-boost en een gevoel van mentale gezondheid.

De effecten van Kratom beginnen na 5 tot 10 minuten en kunnen enkele uren aanhouden. Er bestaat een kans op hoofdpijn, misselijkheid na het gebruik van Kratom.

Verschillende Kratom soorten

Er zijn een hele hoop verschillende soorten Kratom! Vaak is de naam te danken aan de plek waar het van origine groeit. Jaren van groei in een bepaald klimaat heeft invloed op de werkzame stoffen in de Kratom bladeren.

Sumatra

Deze Kratom-soort komt van het eiland Sumatra in Indonesië. Red Sumatra is een goede stress verlichter en een goede soort om mee in slaap te komen. De effecten duren meestal langer dan andere soorten.

De White Sumatra is erg krachtig en biedt energie en een euforisch gevoel. Deze soort is perfect voor een lange focus en stimulatie voor de hele dag.

Malay

Malay Kratom wordt gezien als een stimulerende soort. Het is niet zo krachtig voor het verlichten van pijn, maar het kan helpen om spanning te verminderen zonder slaperig of vermoeid te raken. Malay is ook een van de Kratom-soorten met een langere werking. De Green Malay geeft je een positieve kijk op de wereld, focus en aandacht!

Maeng Da

Maeng Da is een bekende Kratom-soort die oorspronkelijk afkomstig is uit Thailand en wordt door gebruikers gezien als één van de sterkste die er is. Het is een goede opsteker als energiebron en verbetert de stemming. Hij wordt dan ook vaak gebruikt als een vervanger voor cafeïne. Deze Kratom-soort heeft een lange duur en heeft daarbij intense effecten. De meeste gebruikers hebben een kleinere dosering nodig om dezelfde resultaten te bereiken. Hoewel het pijnstillend effect niet zo sterk is is bij lage dosages, kan het bij hoge dosages zeer kalmerend zijn. Ook kan deze soort dan effectief zijn om pijn te verlichten en angst te beheersen.

Borneo & Bali

Een Kratom-soort die wordt gekweekt op Borneo en niet op het Indonesische eiland Bali. Het werd Bali Kratom genoemd omdat het naar de internationale markten vanuit de havens op Bali werd verzonden. Bali en Borneo Kratom zijn meestal uitwisselbaar als namen in de meeste gevallen. Deze Kratom-soorten worden beschouwd als een meer ontspannende soort die euforische sensaties kan veroorzaken. Ook kan deze soort je helpen bij pijnverlichting. Het biedt een milde energieverhoging in vergelijking met andere soorten Kratom. Indian Spirit biedt bijvoorbeeld Green Bali en Red Borneo aan.

Hoe gebruik je kratom?

Je kunt kratom op verschillende manieren gebruiken. Je kunt eventueel de bladeren kauwen of roken, maar de makkelijkste manier is om thee te zetten. Een dosis van 3 tot 5 gram kratom poeder zou goed moeten werken, maar het gewenste effect hangt voornamelijk af van de hoeveel kratom die je gebruikt. Omdat kratom bij iedereen anders werkt, zal je jezelf naar jouw persoonlijke, perfecte dosering moeten werken. 

De Kratom thee kan je warm of koud drinken. Het effect verliest zijn kracht niet als je er thee van zet. Door het verhitten komen de krachtige alkaloïden sneller vrij dan bij het kauwen op de bladeren. Zodra de Kratom in het water terechtkomt, worden de alkaloïden sneller in je bloedbaan opgenomen. Gekookt water beschadigt de psychoactieve alkaloïden in Kratom niet! De actieve stoffen in Kratom zijn enorm stabiel in temperaturen die veel hoger liggen dan wat je water kan bereiken.

Bereiding van de Kratom thee

Breng een half kopje water in een kookpan zachtjes aan de kook. Voeg het afgewogen Kratom poeder direct aan het kokende water toe. Zet het vuur laag en laat 10 tot 15 minuten zachtjes koken.

Controleer ook de kleur van de thee! Als hij een diep oranje of gele kleur krijgt, haal je de ketel van het vuur. Houd een zeef boven je kopje en giet de thee erin. Je kunt de Kratom thee eventueel op smaak brengen met een lepel honing, suiker of kaneel.

Kratom dosering

1-2 gram: Een zeer mild effect

2-4 gram: Een redelijk effect

4-6 gram: Een normale dosering voor de gemiddelde gebruiker

6-9 gram: Een sterk effect

9+ gram: Een zeer sterk effect

Let wel op! Het gebruik van Kratom in hoge doseringen kan tot een milde verslaving leiden. Eventuele bijwerkingen van Kratom zijn een droge mond, afname van de eetlust en constipatie.

Is kratom legaal in Nederland?

In Nederland en België is kratom legaal verkrijgbaar.

Veel andere Europese landen hebben de laatste jaren echter een wetgeving aangenomen die het bezit, de verkoop en het gebruik van kratom verbieden. 

Kratom bestellen bij Indian Spirit!

Wij van Indian Spirit bieden u graag de beste kwaliteit kratom aan. Ons doel is om u betaalbare producten van hoge kwaliteit te leveren. Kratom kopen bij Indian Spirit? Voor een leuke prijs heeft u al een zakje kratom in de pocket!

Online Kratom bestellen? Je kunt bij Indian Spirit gemakkelijk online een bestelling plaatsen! Dit kun je doen via onze website. Voor 15:00 uur besteld? Dan worden de bestellingen dezelfde dag nog verzonden! Bij een besteding boven de €20,- euro worden er geen verzendkosten in rekening gebracht.

Neem gerust contact met ons op voor eventuele vragen! Je kunt ons bereiken via de mail info@indian-spirit.nl of stuur gemakkelijk een whatsappje naar +316 45 40 27 92.