ADD ANYTHING HERE OR JUST REMOVE IT…

Blog

Rapé: hoe te gebruiken

Wat is Rapé? (uitgesproken als Ha`peh)

Ons dagelijkse leven is hectisch. In de moderne jungle waarin we leven, worden we zelf erg hectisch.
Waar iedereen in deze waanzin naar verlangt, is vrede en harmonie ervaren, maar hoe?

Rapé is een sjamanistische snuiftabak, gemaakt van gefermenteerde tabak. Die wordt gecombineerd met as van bomen, planten, zaden en oliën. Rapé wordt gebruikt om ons te aarden en te centreren.

In de moderne wereld gebruiken we rapé bijvoorbeeld na een dag hard werken, om stress te verlichten, onze gebeden te verzenden en we kunnen het gebruiken vóór meditatie. Het bereidt gebruikers dan fysiek, mentaal en spiritueel voor op het ontvangen van heilige medicijnen die een essentieel onderdeel zijn van cultuur en geschiedenis.

Rapé wordt niet gesnoven. In plaats daarvan wordt het via de neus toegediend. Dit wordt gedaan door middel van een traditionele blaaspijp, genaamd Kuripe of Tepi.

Hoe te gebruiken

Rapé wordt na elkaar, in elk van de neusgaten geblazen. Met een applicator genaamd “Kuripe“, wordt deze gebruikt om het poeder in uw eigen neus te blazen. Een andere applicator heet “Tepi“, deze wordt gebruikt om met anderen te delen, door Rapé in iemands neusgaten te blazen.

De intense klap concentreert de geest onmiddellijk. Het roddelen van de geest stopt en er wordt ruimte vrijgemaakt om je geest te openen voor je intenties. Dit helpt goed bij het loslaten van emotionele, fysieke en spirituele ziekten. Het vermindert ook negativiteit.

Sjamanen gebruiken Rapé om zich opnieuw af te stemmen op hun energiekanalen. Om hun verbinding met de natuur, de wereld, het universum en hun hogere zelf te intensiveren.

Ons advies is om te beginnen met een hoeveelheid Rapé ter grootte van een erwt voor beide neusgaten. Voor beginners raden we aan te beginnen met een milde Rapé zoals Murici (nog steeds sterk), en na een tijdje de dosering te verhogen. Voor de meer ervaren gebruikers of om te gebruiken bij ceremonies, om dieper te gaan of voor healing. We raden dan aan om sterkere Rapé-melanges en hoeveelheden te proberen, zoals Pitakaya of 7 Herbs.

Neem even de tijd voor jezelf, verbind met respect en ontdek welke Rapé het beste bij jou past.

Samen met de sjamanen stoppen we onze gebeden en liefde in alle soorten Rapé voor jou.

Geniet en ontspan!

Voordelige rapé vind je bij Indian Spirit


Op zoek naar goedkope rapé? Het team van Indian Spirit zorgt ervoor dat je voor een betaalbare prijs goede rapé krijgt. Zo hebben wij veel rapésoorten van onder de 10 euro. Bestel je boven de 20 euro? Dan is de verzending gratis! Bovendien zorgen wij ervoor dat je snel je rapé krijgt. Voor 15:00 besteld is dezelfde dag verzonden. Zo hoef je niet lang te wachten.

Lees veder

Gotu Kola

Gotu Kola, ook wel Aziatische Waternavel genoemd, is een plant die onder andere in de ayurveda wordt gebruikt. Ayurveda is zowel

Read More »

Gratis verzending vanaf besteding van €20,- in Nederland en €30,- in België

Sign in

No account yet?

Start typing to see products you are looking for.