ADD ANYTHING HERE OR JUST REMOVE IT…

Welke kruiden kunnen allemaal in je vaporizer?

Bij kruiden voor de vaporizer zullen de meeste mensen gelijk aan cannabis denken, maar wiet is niet het enige kruid dat het goed doet in een vaporizer. Hier vind je een overzicht van andere kruiden die je kunt verdampen; sommige voor de smaak, andere voor het psychoactieve effect. Het is ook mogelijk om deze kruiden met cannabis te combineren om de smaak te versterken of om zelfs het effect te veranderen.

Passionflower

140°C

Passionflower is een overblijvende klimplant die van nature voornamelijk voorkomt in Mexico, Centraal- en Zuid-Amerika. Ze heeft sierlijke paars-blauwe bloemen en is erg geliefd vanwege haar rustgevende kwaliteiten. Alle bovengrondse delen van de plant zijn voor deze ontspannende effecten te gebruiken.

Wanneer je passiebloem in de vaporizer doet, zorgt het voor een rustgevend en licht verdovend effect. Vape dit kruid op lage temperaturen, afzonderlijk of gemengd met andere ontspannende kruiden, wanneer je ’s avonds lekker wilt relaxen.

Damiana

190°C

Damiana is een struik uit Mexico, met een sterke aromatische smaak. De plant heeft bijzonder prachtige, gele bloemblaadjes. De bladeren van deze struik bevatten de actieve stoffen waar het kruid om bekend staat.

Het roken van Damiana in een vaporizer veroorzaakt een lichte euforie en een mild marihuana-achtig effect. Deze ‘high’ duurt ongeveer 60 minuten. Vele culturen gebruiken Damiana om om de zin in seks te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan de Mexicaanse Maya’s, zij geloofden heilig dat dit kruid een gebrek aan seksueel verlangen zou kunnen verhelpen. Als je het in kleine hoeveelheden consumeert, wordt de zin in seks voor een langere tijd vergroot.

Catmint

150°C

Catmint is het kruid dat katten laat spinnen van genot. Helaas heeft het dit effect niet op mensen. Wel heeft dit kruid een rustgevende en een comfortabele roes als effect. Catmint wordt vaak gebruikt om de nachtrust te bevorderen. Wanneer je meer catmint in je vaporizer doet, heeft deze roes ook een licht euforisch effect. Dit kruid is perfect voor wanneer je lekker wilt ontspannen. Kattenkruid is ook goed te combineren met damiana en valeriaan.

Valeriaan

200°C

Valeriaan komt oorspronkelijk uit in Europa en Azië. Het is een mooie plant met roze-witte bloemen. De actieve stofjes van deze plant zitten in de wortels. Valeriaan wordt al een lange tijd gebruikt vanwege haar verdovende en rustgevende eigenschappen.

Gebruikers rapporteren dat wanneer je valeriaan rookt in een vaporizer, het een veel sterker effect opwerkt dan wanneer je valeriaan in pilvorm inneemt. Dit kruid gaat erg goed samen met catmint en andere geruststellende kruiden zoals passiebloem en blauwe lotus.

Blue Lotus

110°C

Blauwe Lotus is een beroemde waterlelie met witachtige, blauwe bloemen. Het bevat daarbij de psychoactieve alkaloïde aporphine. Dit kruid kan diep ontspannend zijn voor lichaam en geest. De kalmerende eigenschappen maken het geweldig voor meditatie en yoga-oefeningen. Het geeft een mild gevoel van rust en euforie, samen met een veranderd gevoel van bewustzijn.

Blauwe lotus heeft een licht stimulerend & psychoactief effect dat dromerig, euforisch en zeer ontspannend is. Niet elke vaporizer kan een temperatuur van 110°C aan, dus zorg ervoor dat je het goede apparaat hebt als je dit kruid met je vaporizer wilt gebruiken.

Wild Lettuce

140°C

Wild Lettuce heeft licht verdovende effecten. Het is verwant aan de gewone sla die je in salade verwerkt, maar dan met andere interessante eigenschappen.

Als je wild lettuce in de vaporizer doet, werkt het vaak geweldig bij spanning. Veel mensen merken dat het kan helpen wanneer je rusteloos en prikkelbaar bent. Ook zou het je dromen intenser maken. Gemengd met wiet heeft het kruid vaak een lichter ontspannend effect.

Dream Herb

190°C

Calea zacatechichi staat bekend als “droomkruid” en is een plant die van oorsprong voorkomt in Mexico en Centraal-Amerika. Traditioneel wordt het gebruikt om lucide dromen op te wekken. Wanneer je calea met je vaporizer rookt, wordt het effect omschreven als een zeer verdovende en mild hallucinogene ervaring.

Droomkruid wordt voornamelijk geassocieerd met levendige en heldere dromen. Ook kan het kruid je dus helpen om ‘lucide dromen’ op te wekken. Een lucide droom is in feite een droom waarin je je ervan bewust bent dat je droomt. In de waaktoestand geeft droomkruid een loom effect en ontstaat er een verhoogde staat van bewustzijn. Het heeft daarbij een bittere smaak. Daarom komt dit kruid misschien wel het best tot zijn recht in combinatie met andere, smaakvollere kruiden.

Pink Lotus

120°C

Pink lotus wordt door sommige mensen gebruikt om sneller in slaap te komen. Dat wordt in verband gebracht met de verdovende werking, maar ook de lichte euforie die men ermee kan ervaren.

Pink lotus wordt vanwege de milde werking het meeste gecombineerd met bijvoorbeeld cannabis. Een paar blauwe lotus blaadjes in je joint of vaporizer en de “high” wordt spacey en opium-achtig. Dat komt door de lichte hallucinogene werking van de bloem. Om dezelfde reden wordt het ook wel gecombineerd met droomkruid.

Wild Dagga

175°C

Wild dagga is bekend onder de wetenschappelijke naam Leonotis leonurus. Het is een plant die van oorsprong voorkomt in het zuiden van Afrika. Deze kruiden wordt ook wel met cannabis vergeleken, vanwege de effecten die het heeft wanneer het gerookt wordt.

Wild Dagga wekt een mild euforische, verzachtend gevoel op. Het kan ook een zachte buzz opwekken en helpt de gevoelens van ontspanning en comfort te verhogen. Het slaat niet zo krachtig in als cannabis en heeft wat tijd nodig om qua kracht toe te nemen tijdens het gebruik.

Mulungu

185°C

De schors en wortel van de boom worden door inheemse stammen al vele jaren gebruikt om ontspanning te bevorderen en een staat van rust te bereiken.

Als je er nog nooit van hebt gehoord, dan ben je niet de enige! Toch beginnen steeds meer personen de voordelen en effecten van Mulungu in te zien. Niet alleen heeft het stemmingsbevorderende effecten, maar het ondersteunt ook een gezond slaappatroon.

Salvia

220°C

Salvia Divinorum wordt gebruikt bij sjamanistische rituelen om in contact te komen met het bovenaardse. Salvia wordt vanwege zijn bijzondere effecten ook gebruikt als recreatieve drugs. Bij het gebruik van Salvia Divinorum ervaar je een korte maar hevige hallucinerende trip. De primaire actieve stof die hiervoor zorgt is Salvinorin A. Het product is niet te vergelijken met andere hallucinerende producten, wat ook de reden is dat de pure variant verboden is in verschillende landen.

Salvia-extracten zijn veel sterker geconcentreerd dan de salvia bladeren. Wees er dus van bewust dat de extracten enorm sterk zijn en het is aan te raden dit product alleen te gebruiken als je ervaring hebt met Salvia.

Populaire vaporizers

Gratis verzending vanaf besteding van €20,- in Nederland en €30,- in België

Sign in

No account yet?

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Start typing to see products you are looking for.